Над 4000 метра текстилен кант и апликации с лога на световни марки задържаха митническите служители в района на ГКПП "Капитан Петко войвода" - DC news

Над 4000 метра текстилен кант и апликации с лога на световни марки задържаха митническите служители в района на ГКПП „Капитан Петко войвода“

Шофьорът на камиона – полски гражданин, е представил документи за превоз на групажна стока от Турция за Полша.

Над 4000 метра текстилен кант, 2500 апликации и  1707 дрехи, имитации на световноизвестни марки, задържаха митническите служители на отдел „Митническо разследване и разузнаване“ от ТД Митница Пловдив при проверки в района на ГКПП „Капитан Петко войвода“ през последните две седмици.

4093,53 м текстилна лента – кант с логото на Louis Vuitton и Versace и 2500 апликации с лого на търговските марки Valentino, Gucci и OFF WHITE, са открити от митническите служители при проверка на товарен автомобил с полска регистрация в края на месец септември.

Шофьорът на камиона – полски гражданин, е представил документи за превоз на групажна стока от Турция за Полша. Превозното средство е селектирано за щателна проверка, при която се установяват ролки с текстилна лента – кант с логото на Louis Vuitton и Versace и 2500 апликации с лого на търговските марки Valentino, Gucci и OFF WHITE. С тези материали могат да бъдат брандирани минимум 4500 артикула.

1707 „маркови“ текстилни изделия са открити при други две проверки на 06.10. и 12.10.2021 г. в товарни автомобили, с българска регистрация, превозващи стоки от Турция за България.

В единият камион са открити 1322 суитчера, клинове, детски комплекти (панталон с блузка) и блузки, носещи знаците предимно на марките OFF WHITE и VERSACE. Част от детските дрехи са щамповани с образите на популярни анимационни герои Мечо пух и Чип &Дейл. При проверката на другия камион са открити 385 спортни екипи и 40 чифта обувки, брандирани със знаци на марките Palm Angels и Nike.

Шофьорът на камиона – полски гражданин, е представил документи за превоз на групажна стока от Турция за Полша. За случаите са информирани правопритежателите на търговските марки.

Подобни статии

Top