Над 480 хил.лв. от Синя зона и репатриране в хазната за юни

По-високата цена за Синя зона не на намали броя на паркиращите в центъра на Пловдив

Над 480 хил. лв. са приходите на Общинското предприятие „Паркиране и репатриране“ за изминалия месец юни. Това отчете пред журналисти днес директорът на предприятието Ненко Калакунов.

Само от Синя зона приходите надхвърлят 226 хил. лв. От общинското предприятие отчитат ръст, в сравнение със същия месец на 2017 г., който не е свързан само с увеличената такса за паркиране от 1,50 на 2 лв.

Значително са се увеличили постъпленията от SMS-и, като за юни в бюджета на предприятието са постъпили 130 хил. лв. по това перо. Други 77 хил. лв. са влезли по сметките на общината от продадени талони, чрез инкасаторите. 19 хил. пък са парите за паркиране, събрани чрез паркоматите.

Предстои до края на годината да бъдат закупени и монтирани нови 10 паркомата. Засега се прави анализ на местата, където те ще бъдат поставени. Предвижда се догодина да бъде направена обществена поръчка за още 20 машини.

„Много е удобно. Паркоматите изключват човешкия фактор, не зависят от температурата на въздуха и работят и на 40-градусова жега, и на -20-градуса студ. Разбира се в зоните с паркомати също има инкасатори, защото трябва да се осъществява контрол“, подчерта Ненко Калакунов.

Паркинг за 14 автобуса откриха в центъра на Пловдив (СНИМКИ И ВИДЕО)

Подобни статии

Top