Над 5 500 пловдивчани са обхванати от социалните услуги на Общината

Вижте телефоните, на които може да звъните при нужда

Социални услуги за над 5 500 пловдивчани осигурява Общината по време на епидемията. Това заяви зам.-кметът Анести Тимчев по време на днешния онлайн брифинга на Общинския кризисен щаб. По думите му услугите по време на епидемията предстои да се разраснат. Още 600 души ще бъдат включени към програмата „Патронажна грижа“, ще бъдат назначени и  нови 1000 социални асистенти. Общината има възможност да осигури работни места за общо 1 200 души.

„Това са хора, които ще работят като доставчици на храна и лекарства, като патронажни специалисти на трудно подвижни и болни хора и като социални асистенти“, обясни Тимчев.

Общинският координационен център работи с екип от 200 доброволци, 10 мобилни екипа и 34 частни превозни средства. Доброволците на БЧК и формированието „Пловдив 112“ са изключително подготвени и добре екипирани; грижат се за хората, които са под карантина.

В кварталите с етническо население вече има 140 доброволци, които са от самото население от „Столипиново“, „Аджисан махала“, „Арман махала“ и „Шекер махала“. Първата им задача е да информират населението за санитарно-хигиенните изисквания по време на епидемията и как да се предпазят от коронавируса. Те разясняват на своите съкварталци, защо е необходимо да се спазва социална дистанция и как да предпазят възрастните и децата.

Приомняме горещите телефони, на които пловдивчани могат да звънят в случай на нужда: 

Подобни статии

Top