Над 500 000 броя маски поръчват за Пловдив и областта

Областна администрация е получила дарение от 3000 маски

Над 500 000 бройки е заявката за защитни материали на Пловдив и общините от областта, която ще бъде подадена към София. Това стана ясно от приключилата току-що пресконференция на областния управител Дани Каназирева, предаде репортер на DCnews.bg. Само 300 000 са маските, поискани за Община Пловдив.

„За първо време всяка една община и болница има необходимите материали,  но тези са ни за месеци напред и за спокойствието на служителите, които евентуално биха имали контакт с носители на вирусите“, коментира Каназирева. По думите й областната управа вече е получила дарени от 3000 маски, които ще бъдат разпределени както следва:  2500 за служителите от сектор „Български документи и миграция“ и 500 за обитателите на Дома за стари хора в Пловдив.

„Кметовете на общините в областта са взели всички необходими мерки. Всяка една община е създала работен екип, пуснати са заповеди за дезинфекция на градини, ясли и училища“, съобщи още Каназирева. Припомняме, че всички училища в Пловдивска област остават в грипна ваканция до края на седмицата.

Към този момент една е пробата, която чака резултати за коронавирус; взети са и 18 проби от хора с пневмонии, които са изпратени за анализ към лабораторията в Стара Загова.

 

Подобни статии

Top