Над 500 дариха кръв за три дни, 99 са донорите в Пловдив

Те се отзоваха на апела на Министерство на здравеопазването

Министерство на здравеопазването и четирите трансфузионни центъра в страната – в София, Пловдив, Варна и Плевен, благодариха за отзовалите се над 500 кръводарители, които в периода от 20 до 23 март са дарили кръв. Вижте благодарственото писмо от МЗ.

Уважаеми кръводарители,

Обърнахме се към Вас с апел за помощ, за да успеем, в условията на въведеното извънредно положение и взетите противоепидемични мерки, да поддържаме наличностите от кръв и кръвни съставки, необходими на болниците за спасяването на човешки животи.

Само за три дни, в периода от 20 до 23 март, в структурите на трансфузионната система в страната, въпреки усложнената епидемична обстановка и разпространението на коронавирусната инфекция, въпреки времето, което Ви притискаше и притеснението на част от Вас от игли и манипулации, над 500 от Вас дариха кръв.

В периода от 20 до 23 март, включително, 43-ма от Вас дариха кръв в районния център по трансфузионна хематология във Варна, 32-ма – в този в Плевен, 21 в центъра в Стара Загора, 99 в РЦТХ Пловдив и 368 – в Националния център, в София.

Ценим Вашата ангажираност и готовността Ви да помогнете на болните и нуждаещите се граждани, осигурявайки им нужните кръв и кръвни съставки за провеждането на животоспасяващи операции и спешни медицински интервенции!

От наше и от тяхно име, Ви благодарим!

С уважение,

Министерство на здравеопазването
Национален център по трансфузионна хематология
Районен център по трансфузионна хематология – Варна
Районен център по трансфузионна хематология – Плевен
Районен център по трансфузионна хематология – Стара Загора
Районен център по трансфузионна хематология – Пловдив

Подобни статии

Top