Над 500 състезатели от 8 държави ще участват на Bulgaria Open по Таекуон-До ITF

Домакин е пловдивската зала „Колодрума“ тази събота и неделя

Пловдивската спортна зала „Колодрума” ще приеме тази събота и неделя участниците в Международното състезание по Таекуон-До ITF „Bulgaria Open 2021“. Подадените заявки до момента са над 500, като в традиционния турнир ще се включат и състезатели от 8 държави – България, Кипър, Босна и Херцеговина, Гърция, Сърбия, Северна Македония, Молдова и Румъния.

Във всички дисциплини и възрастови групи ще бъдат надпреварите, като над 300 ще са родните таекуондисти от цялата страна. Състезанията ще започнат в съботния ден от 9:00 часа с дисциплината „ форма” за деца, юноши и девойки младша и старша възраст, както и на „спаринг”. В неделя отново от сутринта ще бъдат „ специална техника” и „силов тест” за юноши, девойки, мъже, жени и ветерани.

„Това е първото ни голямо състезание с международно участие след пандемията от Ковид-19. Има огромен интерес и нищо чудно бройката на състезателите да бъде доста по-голяма. По организацията работим от доста време, защото пристигат чужденци и за всяка държава е различна ситуацията с ПСР и антигенни тестове, здравни книжки за ваксинираните и още един куп документация за влизане и престой в България. Но, имаме отличен организационен екип и всичко, което трябва сме го направили . Всички разпоредби на здравните ни власти вътре в залата също ще бъдат спазени. Очаквам и много оспорвано да бъде във всяка дисциплина в двата състезателни дни, така, че ще бъде интересно Bulgaria Open тази събота и неделя в зала „ Колодрума”, сподели президентът на БФТаекуон-До ITF Марио Богданов.

Подобни статии

Top