Над 500 участника стартират на поредното издание на "Асеновградски баири" - DC news

Над 500 участника стартират на поредното издание на „Асеновградски баири“

Спортистите ще се състезават в 2 дисциплини: планинско колоездене и планинско бягане.

Спортното състезание „Асеновградски баири”, което е част от Майски културни празници 2023 г. на Асеновград, събира близо 500 участници, от които около 200 – деца и юноши. Състезателите пристигат от над 15 български града.  Надпреварата ще бъде разделена в 2 дисциплини: планинско бягане и планинско колоездене.

Старт/Финалът е от площад „Акад. Николай Хайтов“ в Асеновград – пред сградата на Туристически информационен център. Състезанието ще се проведе в два поредни дни – 13-ти и 14-ти май (събота и неделя). Началото е обявено за 09:00 ч.

Дисциплината планинско бягане предоставя възможност на състезателите да избират от 3 различни дистанции: трасе за начинаещи (8 км.), полумаратон (21 км.), ултрамаратон (50+ км.). С участието си в надпреварата бегачите ще могат да се докоснат до красотата и обаянието на красивите Родопи.

Дисциплината планинско колоездене също предоставя възможност за избор сред различни трасета. Приключението ще отведе колоездачите из прекрасни планински пътеки на Родопа планина, китни зелени поляни, чудни гледки и предизвикателни спускания.

Специална част от програмата на спортното мероприятие ще бъде отделена на децата и юношите. Подготвени са игри за най-малките, състезания по бягане и колоездене, томбола и награди.

Освен спорт, събитието включва и фестивална част, съдържаща: „Бирена миля“; филмова прожекция „Спорт под звездите“, концерт на групи от Пловдив и региона и др.

Подобни статии

Top