Над 550 домашни кучета са регистрирани в Пловдив от началото на годината

Над 44 000 лв. като „такса куче“ са внесли в хазната и 1470 са регистрирани собственици на домашни кучета

Обобщена справка от общинския електронен регистър на домашните кучета, показва, че от началото на 2018 г. до момента броят на новорегистрираните любимци в Пловдив е 554.

От тях 461 попадат в някоя от категориите, освободени от заплащане на „такса куче“, а останалите 93 са внесли в общинския бюджет 2380 лв.

Над 44 000 лв. като „такса куче“ са внесли в хазната и 1470 собственици на домашни кучета са декларирани в общината в предходни години.

Справката обаче показва, че други 1244 притежатели на домашни кучета все още не са заплатили в съответната районна администрация дължимите 30.00 лв. годишна такса за своя любимец.

От дирекция „Екология и управление на отпадъците“ припомнят, че средствата събрани от „такса куче“ се влагат обратно в дейности по реализиране на мероприятия за овладяване популацията на уличните кучета, както и за провеждане на редица кампании в полза на домашните животни.

Важно за притежателите на домашни кучета е да знаят, че една от категориите кучета, чиито собственици са освободени от заплащане на „такса куче“ са кастрираните кучета, а декларирането на домашното куче е задължително, съгласно законодателството ни.

В началото на пролетта, Община Пловдив стартира две кампании, които целят да стимулират и

подпомогнат собствениците на домашни кучета, отглеждани в Пловдив :

1 2

Подобни статии

Top