Над 600 състезатели от 14 държави на турнира по Таекуон-до в Пловдив - DC news

Над 600 състезатели от 14 държави на турнира по Таекуон-до в Пловдив

Bulgaria Open 2022 ще се проведе в събота и неделя в зала „Колодрума“

Тази събота и неделя предстои поредното издание на Bulgaria Open 2022 по Таекуон-до ITF, което ще бъде в пловдивската зала „Колодрума“.

Над 600 ще бъдат таекуондистите във всички възрастови групи (деца, юноши, девойки, мъже, жени и ветерани), като състезатели освен от всички клубове в България, ще има и от Италия, Испания, Гърция, Сърбия, Северна Македония, Кипър, Босна и Херцеговина, Румъния, Словения, Англия, Ирландия, Уелс и Хърватия. В двете дисциплини – „спаринг“ и „форма“, е предстоящият турнир. Елитът на родното и европейско таекуондо ще участва в последния голям международен шампионат за годината.

„Очертава се много силна конкуренция във всички възрастови групи и ще бъде изключително интересно в събота и неделя. Огромна благодарност към всички, които помагат за организацията, защото искаме да се представим като отлични домакини и съм убеден, че за пореден път гостите от чужбина ще останат доволни от нашето гостоприемство. По време на турнира в Пловдив ще има и заседание на Борда на Европейската централа по Таекуон-до и пристигат президентът на централата Майкъл Пруийт (Уелс), както и шефът на съдийската комисия Гари Милър (Англия). Всички колеги ще бъдат запознати с новостите и промените в правилата на нашия спорт, както ще бъда направен анализ на цялата година по отношение на всяко състезание и предстоящите събития догодина. Важни теми, които ще се решават при нас през уикенда“, сподели президентът на БФ Таекуон-до ITF Марио Богданов.

Измерването на теглото на участниците (кантар) и проверката на документите на състезателите от всички възрастови групи ще започне в петък (11 ноември) от 15:00 часа в залата.

Подобни статии

Top