Над 7 кг марихуана, 3 кг амфетамин, килограм хероин и друга дрога иззе полицията в Пловдив за 5 месеца

Ето какво отчетоха от ОДМВР под тепетата за последните пет месеца

Добри резултати по отделните направления на дейност се отчитат през изминалите пет месеца в пловдивската дирекция на МВР благодарение на мотивацията, ефективната ангажираност и отговорното изпълнение на професионалните задължения на целия състав. Над 7 кг марихуана, почти 3 кг амфетамин и килограм хероин, както и различни количества кокаин, синтетичен канабиноид и екстази са иззели служителите от отдел „Криминална полиция“ при няколко спецакции срещу наркоразпространението в посочения период.

За незаконната дейност са задържани 14 извършители и на по-голямата част от тях прокуратурата е повдигнала обвинение за престъпление по чл.  354а, ал. 1 от НК.

След продължителна и упорита работа от криминалистите е разкрит и автор на палеж на фирмено имущество на територията на Община Брезово, предизвикал значителни материални щети и реална опасност от разпростиране на пожара на по-голяма площ. С прокурорско постановление мъжът е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 330, ал.2, т.2, вр. ал.1 от НК и му е взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В отдела успешно е приключено и разследване по досъдебно производство за нанесена щета под формата на биткойни в размер на почти 40 хиляди лева, като на двама души е повдигнато обвинение и са иззети съответните компютърни конфигурации и други веществени доказателства за извършеното престъпление.

Пресечена бе престъпна схема за присвояване на пари от субсидии за градския транспорт на Пловдив

Положителни насоки има и по отношение на активното противодействие на престъпленията във финансовата и стопанската сфера от отдел „Икономическа полиция“.  Пресечената престъпна схема за присвояване на пари от субсидии за градския транспорт в Пловдив и Асеновград, ощетила в милиони левове общинския и държавния бюджет, за която бе съобщено миналата седмица, е  само един от примерите за професионалната работа на служителите.

В периода е разкрито и престъпление, свързано с избягване плащането на данъчни задължения за над 250 хиляди лева от търговско дружество. Установени и документирани са и две престъпления, свързани с изпиране на пари, придобити чрез търговия с безакцизно дизелово гориво и чрез интернет измами, както и случаи на прокарване в обръщение на неистински пощенски марки и подправяне на парични знаци.

1 2

Подобни статии

Top