Над 80 кандидати на конкурса за войници в Специалните сили

Конкурсът е за попълване на 27 вакантни войнишки длъжности в Парашутната бригада

Конкурс за набиране на военнослужещи за вакантни войнишки длъжности се проведе на 14 и 15 юли 2020 г. във войсковия район на Съвместното командване на специалните операции (СКСО). На конкурса се явиха над 80 кандидата, което свидетелства, че нараства интересът към военната служба и към Специалните сили на Република България.

На конкурса при стриктно спазване на епидемиологичните мерки, кандидатите преминаха през тест за обща култура, изпит по физическа подготовка и събеседване. Тестът за обща култура включва 100 въпроса от учебния материал, преминат в гимназиалния курс на обучение, а за изпита по физическа подготовка кандидатите трябваше да покрият нормативи по дисциплините крос 1000 м, совалка 10х10 метра, коремни преси и лицеви опори за време.

Конкурсът за попълване на 27 вакантни войнишки длъжности в СКСО в Пловдив бе обявен през май със заповед на министъра на отбраната.

Подобни статии

2 Коментара

 1. 68-я написа:

  dcnews.bg! Проверявайте си източниците на информация, да не се превърнете в сайт заза фалшиви новини! Обявените места са три пъти повече!

  • DC NewsDC News написа:

   Информацията е от Министерство на отбраната. Нямаме причина да не вярваме на пресцентъра на министерството.
   https://www.mod.bg/bg/

Top