Над 80 събития в седмицата на пожарната безопасност в Пловдивско - DC news

Над 80 събития в седмицата на пожарната безопасност в Пловдивско

В периода от 12 до 18 септември 2022 г. предстои традиционното провеждане на

„Седмица на пожарната безопасност”, както и честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР – 14 септември.

Въпреки напрегнатата оперативна обстановка в страната, за поредна година пожарникарите ще организират и проведат Седмица на пожарната безопасност. В рамките на инициативата, която стартира на 12 септември, ще бъдат реализирани близо 1000 инициативи, посветени на правилата за безопасно поведение при пожар и други инциденти.

През тези седем дни в пожарните служби ще се състоят дни на отворените врати, демонстрации, учебни евакуации, беседи, исторически изложби, срещи с ветерани и различни обществени кампании.

Традиционно кулминацията на Седмицата ще бъде празникът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, който ще бъде отбелязан тържествено на 14-и септември.

Mероприятията по повод „Седмица на пожарната безопасност”  са насочени към повишаване културата и информираността на населението в областта на ПБЗН, издигане престижа на професията и доверието на хората и популяризиране на всички дейности, осъществявани от ГДПБЗН – МВР.

 

 

Top