Над 80 сергии с мартеници се очакват на центъра в Асеновград - DC news

Над 80 сергии с мартеници се очакват на центъра в Асеновград

Месец преди Баба Марта търговците вече подават заявления

Първите сергии с мартеници се очаква да бъдат разположени още на 15 февруари. До момента има подадени 20 заявления и издадени толкова разрешителни. Въпреки ремонтът, който тече на централия площад в Асеновград от общината  и тази година са предвидили възможност търговците да изложат стоката си на площад „Академик Николай Хайтов“. Майсторите на черно-белия пролетен символ  ще могат да разположат стоката си на четири места на самия център – пред  хотел „Асеновец“, пред сградата на полицията, пространството, известно в града като чадърите и пред банка ДСК. Към момента са  определени схеми само за централната градска част,  за другите райони в града няма.

84 са местата, на които търговците ще имат право да разпънат сергиите си. Това става след подадено заявление, като заявителят има право сам да си избере мястото за търговия. Схемата се намира в информационния център в сградата на общината. Цената за наем остава непроменена и е 2 лева на кв.м.

Краен срок за подаване на заявления няма.

От общината съобщиха, че тази година под наем за продажба на мартеници ще бъдат отдадени и дървените къщички.  4 от тях вече са наети.

Първите търговци на мартеници излизат на 15 февруари.

 

 

Подобни статии

Top