Над 9 часа пожарникари гасиха огромен пожар в бизнес сграда в Смолян (СНИМКИ)

Изгорял е покривът на сградата, пожарникарите не са допуснали огънят да тръгне надолу по етажите

Повече от 9 часа целият състав огнеборци на пожарната в Смолян гасиха пожар в новата бизнес сграда в центъра на града, на ул. „Бузлуджа“ № 7.

Огънят лумнал в 19.35 часа вчера. Незабавно към мястото са се насочили три пожарни и една автомеханична стълба да гасят сградата. Около 04:40 ч. през нощта пожарът е бил локализиран.

При пристигане на място екипите установяват, че гори подпокривното пространство на сградата, в която се помещават офиси и търговски обекти. По първоначална информация площта е около 250 кв. м., сградата е на 8 етажа. Покривът е бил направен от ламарина с хидроизолация, която е разположена на плътна обшивка с вата 15 см. и гипсокартон на подпокривното пространство. Екипите изрязват ламарината и гасят през пролуките.

„Гасителните действия продължиха някъде докъм пет часа, но момчетата са още на мястото, извършват догасяване на остатъците от отломките, които са останали от покрива като пожарът беше само в покривната конструкция. Не допуснахме да слезе на долните етажи. На този етап не мога да кажа каква е причината“, съобщи пред БНТ тази сутрин директорът на РДПБЗН-Смолян комисар Симеон Цървуланов.

Следствена група прави оглед на щетите от пожара. Засега със сигурност се изключват умишлени действия. Зсега е ясно, че четири или пет офиса са без покрив и имат материални щети.

Надолу по етажите няма поражения, благодарение на огнеборците.

Снимки: Фейсбук/Пенко Чешмеджиев

Подобни статии

Top