Над 90 000 000 лв. се инвестират в Асеновградско за пътища

Цялостно се ремонтират три ключови отсечки

Средствата за рехабилитация и ремонти на пътища, инвестирани от държавата през последната една година, на територията на община Асеновград са в размер на близо 90 000 000 лева. Инвестицията е от държавния бюджет и осигурява ремонтирането на три основни и доста натоварени пътни артерии в региона.

Целта е пътуващите по отсечките Асеновград – Садово, Асеновград – Първомай и Асеновград – Кърджали, да преминават по трасе, което е безопасно и с европейски вид. Проектите се изпълняват от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

По пътя Асеновград – Кърджали, освен асфалтиране, се подменят бордюри и частично тротоарни настилки. Част от пътния участък вече е отремонтиран. Напълно преасфатирана е отсечката от Асеновград до село Тополово, а до края на тази седмица се работи до Новаково.

Шофьорите, които трябва да пътуват в района, могат да ползват обходни маршрути. По ремонтираното трасе са разположени тежкотоварни автомобили и специализирана техника, затова се призовават водачите да се движат с повишено внимание и ниска скорост, с цел да се избегне възникването на пътни инциденти.

Целият участък, който ще бъде ремонтиран, е с дължина малко над 32,800 км. и е на стойност около 51 500 000 лева.

Усилено се работи и по пътя Асеновград – Садово. В момента се извършва асфалтиране до кръстовището със селата Караджово и Болярци. От днес, 20-ти октомври, пътят ще бъде проходим, но все още не е положена хоризонтална и вертикална маркировка.

Участъкът все още се води в ремонт, поради което се призовават шофьорите да преминават внимателно и с ниска скорост, за да се избегнат инциденти. Отсечката, която ще бъде ремонтирана, е с обща дължина малко повече от 14,600 км. и за целта се инвестират над 8 300 000 лева.

Пътят Асеновград – Първомай е предвиден за цялостен ремонт, като са осигурени финансовите средства. Дейностите са започнали от почистване на канавките.

Поради това, че в момента се изпълняват трасетата Асеновград – Садово и Асеновград – Кърджали, ремонтните дейности на пътя за Първомай, по разпореждане на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), ще стартира в момента, в който бъдат завършени ремонтните дейности по другите два споменати по-горе участъка.

В противен случай, ако започне ремонт и на третата отсечка, то тогава ще бъде блокиран достъпът до населените места в съответната посока, а към момента част от нея се ползва за осигуряване на обходни маршрути. Участъкът, който ще бъде отремонтиран, е с дължина около 27,600 км. и за него са отделени над 31 300 000 лева.

Подобни статии

Top