Надал сигурен за финалния турнир в Лондон, Гришо ще се бори докрай

Българинът остава №5 в седмичната класация на АТП, изкачи се с 2 места по Пътя към Лондон

Миналата година Григор Димитров спечели титлата в Синсинати от сериите „Мастърса 1000“ и това бе най-големия му успех до момента. След това той триумфира в края на годината на финалния турнир на осемте най-добри на АТП в Лондон.

Рафаел Надал тогава се отказа заради контузия още след първата си среща, но сега се класира предсрочно – още след победата си на четвъртфиналите на Мастърса в Торонто, който вчера спечели. Той има актив от 10,220 точки като №1 в седмичната класация на АТП, а в класацията Пътя към Лондон има 6,760. На практика и на теория Рафа не може да бъде изместен от челната осмица, каквото и да се случи.

Испанецът е участвал 13 пъти на финалния турнир, но до момента никога не го е печелил.

Гришо пък запази петото си място в седмичната класация на АТП с актив от 4,700 точки. В Торонто той защити точките си от миналата година, а след това отпадна от Кевин Андерсон на четвъртфиналите. Българинът е само на 145 точки от четвъртия Александър Зверев. Зад него са Кевин Андерсън с 4,535 точки и Марин Чилич с 4,085 точки.

В обновената класация за финалния турнир в Лондон носителят на трофея се придвижи с 4 позиции нагоре до 14-ото място с 1,600 точки. Мястото в осмицата все още изглежда постижимо, стига най-напред Гришо да не загуби много точки в Синсинати, където има да защитава 1000. Осмият в момента Доминик Тийм е с актив от 3,005 точки, като губи 2 места. Битката продължава докрая, като освен това някой от по-предно класираните може да получи контузия и да се откаже. В същото време българинът трябва да не спира да побеждава.

Подобни статии

Top