Надзирателите протестират: От четвъртък – излизат пред затворите

Надзирателите протестират: От четвъртък - излизат пред затворите

Трикольорни лентички сложиха на униформите си

в знак на мълчалив протест служителите на затворите от днес. Те недоволстват срещу неизпълнените им искания за 20%  по-високи заплати и увеличение на щатния състав при приемане на Закона за държавния бюджет.

Протестират служителите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция „Охрана“. С лентички от тази сутрин са работещите във всички звена, включително и тези, които не са членове на синдиката.

От четвъртък по места започват едночасови ефективни протестни действия. Те ще бъдат щафетни и съобразени с работното време на надзирателите и администрацията, поясни за DCNEWS Ивайло Григоров от Синдиката на служителите в затворите.

Засега информация за ефективни протести са подали от затворите в София, Варна, Враца и Бобов дол. Очаква се към тях да се присъединят и служителите на останалите затвори и звена в системата за изпълнение на наказания. Сред тях ще бъде и затворът в Пловдив, потвърди Григоров.

Както DCNEWS вече съобщи, протестите ще бъдат в три стъпки: декларация, мълчалив протест с лентички и ефективни протести.

Ако и това не помогне, през януари, когато започва европредседателството на България, ще започнат национални протестни действия на всички синдикално представени организации в сектор „Сигурност“.

Припомняме, че решението служителите на затворите и ГД „Охрана“ да носят трикольорни ленти, бе взето на заседание на Управителния съвет на Синдиката на 3 ноември в Пловдив.

Надзирателите с ефективен протест след приемането на бюджета?

Подобни статии

Top