Надзирателите с ефективен протест след приемането на бюджета?

Служителите в затворите ще предприемат национални протестни действия

от началото на европредседателството на България. Това ще се случи, ако исканията им за 20%  по-високи заплати и увеличение на щатния състав не бъдат изпълнени след приемане на Закона за държавния бюджет.

Протестите ще бъдат в три стъпки,

съобщи за DCNEWS Ивайло Григоров от Синдиката на служителите в затворите, след завършилото преди минути в Пловдив заседание на разширения Управителен съвет на Синдиката.

„Първата ни стъпка ще бъде изпращане на декларация до Народното събрание, с която народните представители ще бъдат запознати, че при неизпълнение на нашите искания ще предприемем национални протести и съвместни протестни действия с останалите синдикално представени организации в сектор „Сигурност“ от началото на председателството на страната ни на Евросъюза“, посочи Григоров. Той поясни, че протестите ще бъдат съвместно със синдикатите на полицията, пожарната и армията.

Трикольорни лентички и събрания на открито

„При неизпълнение на нашите искания след първо четене на Закона за бюджета, ще предприемем мълчалив протест, изразяващ се в носене на трикольорни лентички върху униформеното облекло. Ако и това не помогне, ще проведем събрания на открито по места пред затворите“, каза още синдикалният лидер.

Той беше категоричен, че тези мерки ще бъдат предприети след окончателното приемане на бюджета и то само, ако исканията им не продължават да намират финансово обезпечение.

Предстои да бъде уточнен текстът на декларацията, която ще бъде изпратена до парламента. Тя ще бъде готова в окончателен вид в началото на следващата седмица.

Снимка: Wikimapia

Подобни статии

Top