Наемателите на цеха, в който била нарколабораторията в Клисура, избягали в чужбина (СНИМКИ/ВИДЕО)

Прокуратура и полиция оповестиха още подробности по случая

Двама от мъжете, които са съпричастни към разкритите на 30-ти март две нарколаборатории в Клисура и пазарджишкото село Звъничево са напуснали страната. Това е станало след като най-вероятно са разбрали, че разследващите са стигнали до тях. В момента се установява къде се намират и каква е тяхната съпричастност, съобщи днес на брифинг пред журналисти районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

Грошев оповести повече подробности за схемата и самите нарколаборатории.

Той припомни, че на 30 март е получен сигнал от оперативни източници, че в землището на Клисура в бивш дърводелски завод към ВМЗ-Сопот, който е приватизиран и е собственост на частно лице, се извършва незаконна дейност. Предприети са оперативно-издирвателни мероприятия и е установено, че цехът се намира на около 700-800 метра от портала и друг, работещ цех в производствената база. В него била изградена високо технологична лаборатория, оборудването в която според експерти, е за стотици хиляди левове. Тя била много добре оборудвана с климатични системи, въздуховоди, отоплителни лампи, уреди за измерване на влажност, въздух и т.н.

Извършено е претърсване и изземване, иззети на намиращите се вътре 675 растения – около 15 кг листна маса и около 30 кг зелена маса. Иззетата марихуана е за не по-малко от 100 000 лв. по пазарни цени. В хода на разследването ще се уточни и точното количество и качество.

Според районния прокурор малко преди една седмица голяма част от растенията са били обрани, но по земята са открити немалко разхвърляни листа, което показвало, че в много малък период преди това продукцията е обрана.

1 2

Подобни статии

Top