Награди за пътна безопасност за училище и студенти в Пловдив

Награди за пътна безопасност

получиха училище, студенти и полицията в Пловдив. Призовете са от Годишните награди за пътна безопасност, които бяха връчени снощи на тържествена церемония в София.

ОУ „Алеко Константинов“, студентитае от УХТ-Пловдив и говорителят на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР инспектор Ботьо Гиргинов бяха сред наградените на церемонията в столицата.

Директорът на ОУ „Алеко Константинов“ – Красимир Ангелов,

получи приза в категория „Мир на пътя“. „Грамотата и плакетът за школото са признание за комплексния подход, налична визия и желание за работа, които са от основно значение за постигането на резултати в едно училище“, посочи Ангелов.

Училището под негово ръководство е отличено от Фондация „Годишни награди за пътна безопасност“ във връзка с цялостната стратегия в посока безопасност на движението. В него са изградени интерактивна учебна площадка и паркинг със стойки за над 50 велосипеди. Децата използват и виртуална платформа за обучение по безопасност на движението по пътищата.

Студентският съвет към УХТ – Пловдив

пък грабна приз за кампанията: „Празнувай отговорно“. Студентите осъществяват вече доста години тази кампания, а през изминалата  2017 година я направиха национална.

Наградата за инспектор Ботьо Гиргинов

пък е за множеството кампании и мероприятия за пътна безопасност, насочени към подрастващи, велосипедисти, пешеходци, които той и ОДМВР инициират.

Конкурсът „Годишни награди за пътна безопасност“ се организира за 7-ма поредна година и е насочен към организации и лица с реализирани инициативи в областта на пътната безопасност, добрите практики, повишаване културата на пътя и предотвратяване на пътно-транспортните произшествия.

Подобни статии

Top