Награди за пловдивските участници в Младежката олимпиада в Буенос Айрес

Ето какво още ще става на сесията на ОбС днес:

Пловдивските участници  в Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес ще бъдат наградени за успехите си днес от кмета Иван Тотев в заседателната залата на Общинския съвет. Това ще стане в началото на редовната сесия на местния парламент, която започва в 9.00 ч., съобщиха от община Пловдив.

На сесията днес съветниците ще трябва да одобрят проектния меморандум между АПИ и Община Пловдив за втория етап от реализацията на пътен възел „Скобелева майка”. Предложението ще бъде гласувано като извънредна точка в дневния ред. След като бъде гласувано, ще бъдат обявени обществените поръчки за новия лъч на околовръстното, който  ще свърже Скобелева майка и южния обход на града.

На сесията ще бъдат отпуснати 12 350 лв., за да бъдат включени в „облачната“ платформа на общината и последните 13 училища, които досега нямаха дигитални платформи. Сред тях са Френската гимназия, а също училища в „Тракия“, Столипиново и „Изгрев“.

Ще бъде гласувано също предложение за откриване на процедура по ЗОП за идеен проект за многоетажен паркинг на ул. „Любен Каравелов“ №5.

Подобни статии

Top