Наградиха 30 заслужили доброволци на БЧК-Пловдив

Връчено бе и най-високото отличие на БЧК – златен медал за дългогодишна активна червенокръстка дейност

Председателят на Областния съвет на Българския Червен кръст в Пловдив д-р Петрония Карамитрева получи най-високото отличие на червенокръстката организация – златен медал, на тържествена церемония днес. 30 доброволци на БЧК бяха наградени днес по време на церемонията по повод Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец за 2021 година.

„Трогната съм, оставам ваша“, успя да каже през сълзи развълнуваната д-р Карамитрева, която е потомък на легендарния Капитан Петко Войвода. Предците й са били бежанци от Беломорска Тракия. Тя получи отличието за отдадеността си на червенокръсткото движение през годините.

Сред наградените днес бе и зам.-кметът на Карлово Антон Минев, който получи бронзов медал.

Бронзово отличие бе връчено и на онкопсихолога Елена Атанасова, която е една от радетелите за създаването на Контактен център за подкрепа на населението във връзка с последиците от пандемията към БЧК-Пловдив. Центърът обслужва хора от цяла България.

„Това за мен е много трогателно. Моето сърце е тук. Чест и привилегия е че съм част от тази организация“, развълнувано благодари Атанасова, който също не можа да сдържи сълзите си. 

1 2 3

Подобни статии

Top