Наградиха 36 изявени учители в „Южен“ за Деня на Будителите (СНИМКИ)

В Деня на народните будители, кметът на район „Южен“ – Борислав Инчев, награди водещите учители от детски градини и училища на територията на района. Той  връчи книга и грамота  „За постигнати успехи в образователната сфера, за съхраняване на българската духовност, традиции и култура“ на 36 изявени учители, предложени от педагогическите съвети на училищата и детските градини на територията на район „Южен“, както и двама директори на училища.

Награди получиха:

НУ „ Св.Климент Охридски“ – Стефка Кусева и Румен Стоянов

ОУ „Димитър Талев“ – Елица Чуканска

ОУ „Захари Стоянов“ – Цветанка Нешева и Любомира Джингарова – Нешева

ОУ „Стоян Михайловски“ – Горица Петрова и Камелия Христова – Кочова

ОУ „ Яне Сандански“ – Валя Рашева, Калина Иванова, Христина Санджъ

СУ „ Братя Миладинови“ – Елка Янева и Людмила Гешева

СУ „Константин Величков“ – Веска Крайчева и Рашко Гълъбов

СУ „Св. Константин Кирил Философ“ – Мая Анастасова и Петя Чолакова

ДГ „Ралица“ – Весела Бонева – Векиева

ДГ „ Мая“ – Живка Николова

ДГ „ Малина“ – Лалка Найденова и Росица Георгиева

ДГ „Осми март“ – Милена Георгиева, Пенка Славова

ДГ „ Валентина“ – Васила Палийска

ДГ „Здравец“ – Данаила Никова и Катерина Гамишева

ДГ „Албена“ – Милена Пашева и Мария Ламбрева

ДГ „ Зорница“ –Светлана Стоянова

ДГ „Светлина“ – Йорданка Пелтекова

Инчев връчи книга и грамота на номинирани от администрацията учители, активно участвали в подготовката на презентации на своите ученици и спечелили първите места в обявените конкурси по повод 140 години от Освобождението на България от османско владичество, както и работили за развитие на музикалните таланти – Елена Искилиева – ОУ „Захари Стоянов“, Диана Димитрова – СУ „Константин Величков“, Румяна Христанова – СУ „Братя Миладинови“, Йорданка Иванова – СУ „Братя Миладинови“, Кинче Йонкова – ДГ „Албена“.

Тази година, почетните плакети са четири. Двама директори на училища –  Маргарита Бозова – директор на ОУ „Яне Сандански“ и  Елена Щерева  – директор на ОУ „Захари Стоянов“ –  „За цялостна високопрофесионална дейност в облостта на образованието.“

Учителите по музика – Иванка Ангелова от ДГ „Осми Март“ и Снежана Донева от ДГ „Зорница“ – „За всеотдайна преподавателска дейност и принос в духовното развитие на певчески и музикални таланти.“

Кметът поздрави всички наградени учители и им пожела още успехи, да продължат с ежедневните си усилия, да съхраняват българският дух и родолюбие у децата и учениците.

Подобни статии

Top