Наградиха авторите на най-оригиналните великденски украси

„Надявам се наградата да бъде стимул за още по-големи творчески успехи“, каза зам.-кметът Петър Петров.

Заместник-кметът по хуманитарните дейности на Асеновград Петър Петров връчи официално наградите на победителите в конкурса за „Най-оригинална великденска украса“. На I място се класираха децата от ДГ „Зорница“ в Асеновград. Втората позиция зае Анелия Стоянова, а трета стана Мариета Мирчева – и двете са асеновградчанки.

„Възхитени сме от творческите възможности на асеновградчани. Всички аранжировки бяха изключително оригинални и красиви. Потребителите на Facebook, какъвто беше регламентът на конкурса, определиха Вашите творения за най-добрите. За мен е удоволствие да Ви връча плакетите, които дълги години ще Ви напомнят за преживяването. Надявам се наградата да бъде стимул за още по-високи творчески успехи“, обърна се към спечелилите челните позиции в конкурса Петров.

Първенците в творческото състезание – децата от ДГ „Зорница“, са много щастливи от победата, разказа ръководителката на децата от градината. „Влагайки труд и въображение, за да направят аранжировката за Великден на любимия детски кът и впоследствие, спечелвайки първото място, се чувстват оценени и мотивирани за следващи изяви. А духовното израстване на малчуганите е изключително важно за цялостното им развитие и запазване на ценностите“, допълни тя.

На свой ред, класираната на II място Анелия Стоянова сподели, че не е мислила да се включва в конкурса. Докато си почивала следобед след работния ден, попаднала на новината, че се удължава срокът за участие. Така решила да снима вече направената у дома й украса и ето, че потребителите на Facebook я класираха в челната тройка. Анелия разказа, че украсява дома си за всеки празник, за да създава настроение и домашен уют на семейството и близките си.

Спечелилата III място Мариета Мирчева беше възпрепятствана и не успя да присъства на награждаването, но наградата ще й бъде връчена допълнително.

Останалите две участнички благодариха на община Асеновград за инициативите, които провежда.

Подобни статии

Top