Наградиха доброволци от детските полицейски управления в Пазарджишко (СНИМКИ) - DC news

Наградиха доброволци от детските полицейски управления в Пазарджишко (СНИМКИ)

Наградите бяха за участието им в конкурс за детска рисунка на тема: „Аз и детското полицейско управление”

Доброволци от детските полицейски управления в областта получиха награди за участието си в конкурс за детска рисунка на тема: „Аз и детското полицейско управление”. Тържествената церемония се проведе в заседателната сала на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. На нея присъстваха директорът на дирекцията старши комисар Иван Зеленков, координаторът на проекта за областта старши инспектор Мария Панайотова, доброволци от всички ДПУ в областта, полицейски служители, преподаватели и родители.

Старши комисар Зеленков поздрави присъстващите за усърдието, проявеното творчество и активното участие в конкурса, като изрази огромното си удовлетворение от творбите на всички доброволци. Седемчленна комисия е направила обстоен преглед на всички рисунки и е избрала най-добрите творби. Класираните на първо, второ и трето място ще вземат участие в националния конкурс в столицата.

Всички присъстващи деца от петте детски полицейски управления получиха грамоти и предметни награди, които им бяха връчени от директорът на областната дирекция в Пазарджик.

Припомняме, че през октомври миналата година на територията на Област-Пазарджик стартира Националната превантивна програма „Детско полицейско управление“. Това е четвъртата група от деца, която ще премине през двугодишно обучение по тази програма. В рамките на региона участват общо 116 ученика от трети клас обособени в пет детски полицейски управления – НУ „Никола Фурнаджиев“ гр. Пазарджик, СУ „Христо Ботев“ гр. Септември, ОУ „Христо Ботев“ гр. Велинград“, ОУ „П.Р.Славейков” гр. Пещера и ОУ „Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище.

Подобни статии

Top