Наградиха две ученички, намерили пари и ги върнали

За проявената честност и почтеност двете тийнейджърки бяха наградени с грамоти

Две ученички намерили парична сума и предали я в полицията бяха отличени от директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Петко Шотлеков.

В началото на февруари 18-годишните Невена Коларова и Фиданка Бечева отивали на училище в Профилираната гимназия „И.С. Аксаков” в Пазарджик.

Недалеч от сградата на учебното заведение, в близост до контейнер за смет те открили разхвърляни банкноти. Момичетата не се поколебали за миг, прибрали парите, позвънили на директора на гимназията г-жа Иванка Ваклинова, а след това намерената сума била предадена на инспектор Вера Божилова от „Детска педагогическа стая” при РУ-Пазарджик.

Точният размер на намереното не се оповестява и към момента, защото никой гражданин все още не заявил за загубата на парите въпреки, че случаят бе оповестен чрез местните медии.

За проявената честност и почтеност двете тийнейджърки бяха наградени с грамоти от директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Петко Шотлеков.

Това стана днес в сградата на училището, в присъствието на техните съученици, преподаватели и ръководството на гимназията.

Подобни статии

Top