Наградиха младите таланти от „Спорт за всички“ (СНИМКИ)

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев бе гост на „Гран при“ в зала „Строител“

Стоян Алексиев връчи купи на спортистите от движение „Спорт за всички – мама, татко и аз, баба, дядо и внуче“. Кметът на район Северен бе официален гост на „Гран при“ награждаването на младите таланти, провело се в зала „Строител“.

Сред отличените за постижения през цялата календарна година са момичета и момчета от 6 възрастови групи: малчугани от детската градина; ученици от първи и втори клас; третокласници и четвъртокласници; ученици от пети и шести клас; седмокласници и осмокласници; ученици от девети до дванадесети клас. Непрофесионалните спортисти са класирани по точкова система от първо до шесто място въз основа на резултатите от десетте кросови състезания, проведени през годината.

 

„Поздравявам Ви за постиженията. Продължавайте да се включвате все така с упоритост и ентусиазъм, защото спортът е здраве, той развива качества като борбеност, дисциплина и търпение“, обърна се към младите хора Алексиев.

„Спорт за всички – мама, татко и аз, баба, дядо и внуче“ съществува от 1979 г. и се занимава с разпространение на спорт за здраве и обхваща освен гореспоменатите възрастови групи и хора от 20 до над 70 години. Движението организира още лекоатлетическа щафета, Международен мемориален маратон „Съединение“, състезания по шахмат, спортен бридж, плуване и колоездене. Мъже и жени със специални потребности се състезават в две отделни групи.

Снимки: Движение „Спорт за всички – мама, татко и аз, баба, дядо и внуче“

Подобни статии

Top