Наградиха най-добрите хора на Пловдив

Пловдив за десета поредна година превърна доброто в кауза!

Пловдив отново има своя „Най-добър човек“. И то не един, а петима. Всички те бяха наградени на специална церемония в Цар-Симеоновата градина днес следобед в рамките на юбилейното десето издание на конкурса „Пловдив – град на доброто“.

Събитието бе открито от Хора на пловдивските момчета, Вокална група „Бамбини“, солисти на ФАФ „Куклици“ и Eстрадно студио „Прима“.

Наградата в категория „Образователна дейност“ получи Тина Димитрова, създала първия специален баскетболен отбор в България, в който напълно безплатно обучава деца и младежи с увреждания.

В категория „Социална дейност“ призът бе връчен на д-р Атанас Гюлев, завеждащ отделението по УНГ в Университетска болница „Пълмед“.

В категория „Градско развитие“ наградата отиде при  Тони Симидчиева, номинирана заради дългите години ползотворна работа на доброволни начала в областта на културата, спорта и обществената сфера и принос за развитието на занаятчийството.

В категорията „Добротворчество“ награда получи Анна Стайкова-Петерманн, наскоро пенсионирана медицинска сестра, която в продължение на няколко години работи в голяма международна компания и на територията ѝ създава локално доброволческо формирование, в което се включват служители от различните звена и отдели на завода. По време на извънредното положение тя се включва в редица доброволчески инициативи: пазарува храна и лекарства на възрастни и самотни хора, на семейства под карантина; оказва психосоциална подкрепа по телефон.

На юбилея на кампанията журито даде и една специална награда за „Посланик на доброто“. Тя отиде при Ласка Ненова.

Снимка: Община Пловдив

Подобни статии

Top