Наградиха най-добрите в пожароприложния спорт в Пловдивско (СНИМКИ) - DC news

Наградиха най-добрите в пожароприложния спорт в Пловдивско (СНИМКИ)

Златото в двубоя отиде при Михаил Костов, в комплексното класиране първенец и носител на купата е отборът на Трета служба

Най-добрите огнеборци от областта, нажежиха до червено атмосферата на лекоатлетическия стадион “ Пловдив“. Старт на надпреварата между представителните отбори на 11 районни даде областният управител. Ангел Стоев се обърна към организаторите и участниците с приветствие, като първо им благодари за отдадеността и смелостта, с които изпълняват своя личен и професионален дълг. Той връчи на комисар Мангараков и почетен плакет за цялостен професионален принос.

„Благодаря за геройствата, които вършите всеки ден, в обичайната си работа“, каза областният управител.

Състезанието по пожароприложен спорт поставя на сериозен професионален и физически тест бързината и сръчността, с които огнеборците преодоляват разнородни препятствия, изпитанието им за гъвкавост, концентрация и екипност, изключително необходими за вземането на моменти решения в ситуация, близка до реалната.

След приключване на индивидуалните дисциплини за „Изкачване с щурмова стълба“ златото грабна от Михаил Костов от Първа РСПБЗН. Среброто и бронза отидоха при Ангел Грозданов от Втора РСПБЗН и Пламен Писков от Трета РСПБЗН. Отборното класиране в същата дисциплина поведе Трета служба. Второ и трето място заеха Четвърта РСПБЗН и Първа РСПБЗН.

Индивидуалното класиране на „100-метрова пътека“ поведе Ангел Грозданов от Втора РСПБЗН, следван от Михаил Костов – огнеборец в Първа служба и Пламен Писков от Трета пожарна. В отборното класиране на същата дисциплина победител бе Първа РСПБЗН, следвани от Трета и Втора районни служби.

В дисциплината „Пожарна щафета 4×100 метра с препятствия“ победител стана Четвърта РСПБЗН, Трета и Първа служби заеха съответно второ и трето място.

Дисциплината “ Бойно разгръщане от мотопомпа“ поведе Трета служба, следвани от колегите им в Асеновград и Четвърта служба.

В комплексното класиране първенец и носител на купата стана отборът на Трета служба, второто и трето място останаха за Четвърта и Първа служби.

Наградите: купа, медали и флагчета връчиха комисар Георги Мангараков – директор на РДПБЗН Пловдив, гл. инспектор Димитър Бришимов от РДПБЗН и началници на районни служби. По инициатива на директора на РДПБЗН Пловдив, тази година купите за победителите не са преходни и остават в службите, които са ги спечелили.

Победителите ще сформират представителен отбор, който ще представи областния град в републиканската надпревара. Тя ще се проведе в Пловдив от 31 май до 3 юни. Участие в нея ще вземат 29 отбора- 28 области и курсанти от АМВР – огнеборци от цялата страна.

Top