Наградиха първите почетни граждани на община „Родопи”

Почетните символи  бяха връчени от кмета Павел Михайлов, който поздрави наградените

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов удостои  със званието „Почетен гражданин” трима изявени и заслужили жители на общината. На тържествена церемония, която се проведе за първи път в общината, най-високото признание на обществеността получиха една от най-успешните български състезателки по академично гребане Магдалена Георгиева, известният художник, живописец и монументалист  Вълчан Петров и д-р Костадин Сотиров, личен лекар в село Белащица, носител на званието „Лекар на годината”.

Официални гости  бяха заместник-кметовете Емилия Иванова и Неази Таир, кметовете на населените места, в които живеят и работят новите почетни граждани-  на Марково Десислава Терзиева,  Костадин Николов, кмет на Белащица и на Брестовица – Любен Радев.  Събитието уважиха и  общинските съветници Лидия Гимишева, Христо Седмаков и Ангел Рахов.

Церемонията се проведе сред картините на Вълчан Петров от цикъла, посветен на годишните месеци. Специално за случая маестрото подреди изложба във фоайето  на третия етажа в сградата на общината.

Почетните символи  бяха връчени от кмета Павел Михайлов, който поздрави наградените, като им  с пожела здраве,  творчески устрем и вяра в доброто.

Днес честваме един от най-значимите дни в празничния календар на страната-Деня на народните будители. Избрахме тази дата, за да отдадем чест и да засвидетелстваме уважение към нашите съвременници, житейски доказани личности, с отдаденост към развитието на нашата община”, каза в приветствието си кметът Павел Михайлов.

Първите почетни граждани на община „Родопи” получиха бурни аплодисменти от гостите, благодариха за оказаното внимание и с вълнение приеха наградата.

Удостояването със званието „Почетен гражданин” е с решение на общински съвет „Родопи”, прието на 22 октомври тази година.

Експозицията на Вълчан Петров ще остане подредена в сградата на общината до нова година.

 

 

 

Подобни статии

Top