Наградиха победителите в 8-то издание на Националния ученически конкурс по актьорско майсторство - DC news

Наградиха победителите в 8-то издание на Националния ученически конкурс по актьорско майсторство

Участниците се състезаваха за стипендия на Министерство на културата

Приключи 8-то издание на Националния ученически конкурс по актьорско майсторство, в който талантливи ученици от средните училища по изкуствата от страната от 8 до 11 клас, ненавършили 18 г., участваха в надпревара за стипендия, която Министерство на културата отпуска при условията на Наредбата за закрила на деца с изявени дарби.

Конкурсът се провежда традиционно в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства (НГСЕИ) в Пловдив и в него тази година взеха участие 42 ученици от 4 училища – Национално училище по изкуства „Панайот Пипков“ – Плевен, НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас, НУМСИ „Христина Морфова“ – Стара Загора и Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив.

Авторитетното жури, което извърши оценяването бе в състав: председател – проф. д-р Велимир Велев – преподавател в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“, членове са доц.д-р Мирослава Гоговска от НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“ и актьорът и режисьор Цвети Пеняшки.

Победителите бяха обявени и наградени на закриването на конкурса от Ралица Базайтова от дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ на Министерство на културата и Николай Томов – директор на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства (НГСЕИ) в Пловдив.

Талантливите ученици изпълниха монолози, откъси от пиеси, куклени етюди и части от проза, като се състезаваха в три отделни категории: актьорско майсторство за драматичен театър, за куклен театър и за пантомима.

1 2

Подобни статии

Top