Наградиха победителите в конкурса „Текстилният отпадък е полезен“ в "Южен" - DC news

Наградиха победителите в конкурса „Текстилният отпадък е полезен“ в „Южен“

Медали и грамоти за участниците

Зам.-кметът на район „Южен“ Панко Енев награди победителите в конкурса на тема „Текстилният отпадък е полезен“, обявен по повод седмицата за намаляване на отпадъците, организиран съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Акцентът в тазгодишния конкурс беше върху рециклирането на текстилните отпадъци – „Отпадъците не са на мода, да ги рециклираме“.

„Децата ни изпратиха уникални произведения, изработени от парченца плат. Имаше духчета, джуджета, елфи, снежни човеци, елхички, чанти, изработени от дънкови джобове, поставки за цветя, коледен венец, тиква, цялата обвита с парченца плат, картички и кашпа за саксия. Благодарим на всички участници за труда, който са положили съвместно с родителите и учителите си! Надяваме се, че с общи усилия можем да допринесем за намаляването на отпадъците на планетата Земя“, каза заместник-кметът.

От всички 120 участници бяха определени 15 първи, 15 втори и 15 трети места, а победителите получиха медали. Всички останали участници получиха грамоти.

Подобни статии

Top