Наградиха талантливи деца от община „Родопи“ (СНИМКИ)

За поредна година се проведе конкурс „Успелите деца от община Родопи“.

Пет талантливи деца с високи постижения в спорт, култура и изобразително изкуство, получиха награди от кмета на община „Родопи“ Пламен Спасов.

Александър Вачев от с. Белащица- музика, Ива Иванова от с. Марково- тенис на корт, Матей Матеев от с. Марково- рапира, Калина Никова с. Марково- изобразително изкуство и Мая Николова от с. Крумово- рисуване, притежават талант с който изпъкват пред останалите деца.

Матей Матеев е на 13 години, а вече е петкратен републикански шампион по рапира. Момчето има доста изяви и извън страната.

Участва в международни турнири, както и за Европейската купа, където също печели призови места. За шеста поредна година Матей е водач в ранглистата за своята възрастова група.

Дванадесет годишната Ива Иванова започва да се занимава с тенис на корт от съвсем малка и вече е на седмо място в ранглистата на Българската федерация по тенис.

„Идеята е да насърчим творческите им и спортни умения, за да продължат да се развиват, както до сега. Децата и техните родители, бяха много усмихнати и щастливи, което всъщност е и нашата цел“, коментира Пламен Спасов.

Подобни статии

Top