Наградиха военнослужещи от Карловската бригада за 29-тата й годишнина

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев към 61-а бригада в Карлово: Показахте отново, че сте достойни за своя девиз „Дълг, лоялност, всеотдайност“

„61-а Стрямска механизирана бригада е основно формирование не само за Сухопътните войски и Българската армия. Тя е основно формирование за Въоръжените сили на Република България, за системата за национална сигурност и има свой принос към колективната отбрана. Днес с удовлетворение отбелязваме, че във времето от предишния ви празник показахте отново, че сте достойни за своя девиз „Дълг, лоялност, всеотдайност“. – Това заяви днес, 1 октомври, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев на тържественото честване на 29-ата годишнина от създаването на 61-а Стрямска механизирана бригада.

Генерал-лейтенант Илиев връчи награди от името на министъра на отбраната и началника на отбраната на отличили се военнослужещи от състава на военното формирование. Със свои заповеди командирите на Сухопътните войски и на бригадата също наградиха военнослужещи за проявеното старание и професионализъм.

На празника на бригадата присъстваха заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, главният секретар на Областна администрация Пловдив Георги Янев, Негово Високо благоговейнство отец Марко Тодоров – архиерейски наместник на Карловска духовна околия, командири на бригадата през годините, командири и началници на формирования от Българската армия, ръководители на структури от Министерство на отбраната и Министерство на вътрешните работи, представители на държавната и местна власт, военно-патриотични сдружения и съюзи.

Поднесени бяха венци и цветя

Честването започна с поднасяне на венец от командирите на бригадата през годините на „Паметника на загиналите воини във войните 1912 – 1918 г.” Командирът на 61-а Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков отправи празнично приветствие и благодари на личния състав на военното формирование за старанието при изпълнение на поставените задачи, както и на всички гости на празника за присъствието и ползотворната им съвместна дейност.

1 2

Подобни статии

Top