Награждават деца за Световния ден на Земята в Природонаучния музей

Кметът откри конкурсната програма на фестивала „Млада синя Земя“

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и заместник-кметът по „Култура и туризъм“ Александър Държиков откриха конкурсната програма на фестивала „Млада синя Земя“, който се организира от Регионалния природонаучен музей – Пловдив. Поводът е Световният ден на Земята, който се отбелязва на 22 април всяка година. Музика, изобразително изкуство и танци са трите направления, в които участниците се съревновават.

Първите бяха вокална група „Веселите ноти“ към СУ „Христо Г. Данов“. Те представиха няколко песни на екологична тема. Мажоретен и танцов състав от същото училище повдигнаха настроението на гостите с танци, подготвени специално за събитието. Децата от ДГ „Буратино“ също изпълниха любими песни.

„Природонаучният музей е сериозна образователна институция и децата, които го посещават научават повече за Земята. По този начин заедно – служители и учители формират любов и уважение към света, който трябва да пазим. Важно е да обичаме природата, да я поддържаме чиста и за следващите поколения. Надявам се да научат повече“, заяви кметът Иван Тотев.

1 2

Подобни статии

Top