Награждават изявени учители в Пловдив

Двама изявени български учители ще бъдат наградени днес в Пловдив.

Церемонията по връчване на отличията преподавателите ще се проведе в Дома на учителя в Стария град по повод Деня на будителите.

Наградите са за преподавателката по български език в Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия в Пловдив Радка Атанасова и Теодосий Теодосиев – учител по физика в Математическата гимназия в Казанлък. Те ще бъдат наградени с грамота и парична премия от Фондация „21-ви век“, които са учредители на наградите.

Радка Атанасова е отличена заради възпитаването на любов към родния език в учениците и прилагането на иновативни технологии в образованието. Според учредителите на наградата учителката прави учениците си съучастници в учебния процес и съавтори на учебното съдържание.

Преподавателят от математическата гимназия в Казанлък пък е награден заради това, че обучава български ученици на световно ниво. Броят на неговите възпитаници, медалисти от световни олимпиади по физика, е съпоставим с броя медалисти от държави като Германия, Франция, Великобритания. Много от учениците му вече са учени, хабилитирани преподаватели в престижни университети по света.

На церемонията ще бъдат връчени също специални грамоти

на писателя Стоян Цветкашки (Токораз Исто), директорът на ОМГ Пловдив Ивайло Старибратов и две издателства за учебна литература.

Подобни статии

Top