Награждават отличените в областния конкурс „Пожарникар на годината“ в Пловдив

Наградените служители пожарникари ще представят Пловдив в националната надпревара

Огнеборците от РДПБЗН-Пловдив, отличени в областното ниво на конкурса „Пожарникар на годината“ ще бъдат наградени днес от 11.00 ч на кратка церемония в сградата на пловдивската дирекция. Церемонията ще се проведе съобразно всички изисквания за здравна безопасност и сигурност.

Класирането на областно ниво се прави от комисия, след обсъждане на конкретни предложения и оценки за работата на служителите от всички районни служби на областната дирекция.

Наградените служителите от РДПБЗН ще представят Пловдив в националната надпревара.

Националният конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия. Той се организира и провежда в четири раздела.

Първият, в който се излъчва комплексен победител, е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият, според категорията на служителите, е за работещите в направление “Пожарогасителна и спасителна дейност”. Третият е за служители от направление “Контролна дейност”. Четвъртият обхваща направление „Превенция”.

Подобни статии

Top