Награждават пловдивски спортни легенди на сесията днес

Ще се гласува концесията за стадион „Тодор Диев“ в Кючука

Награждават пловдивски спортисти с „Почетен знак на Пловдив“ днес по време на сесията. Това съобщиха от пресслужбата на Общинския съвет.

Отличията ще бъдат връчени днес на Каспар Симеонов (бивш волейболист), Георги Василев, както и на легендите на българския и пловдивския баскетбол Милко Арабаджийски и Тодорка Николова. Те бяха удостоени от съветниците с Решение №112,взето с Протокол №8 от 11.04.2019г.

С него с „Почетен знак на Пловдив“ бяха удостоени също лекоатлетката Александра Начева и стрелецът Кирил Киров. Двамата станаха шампиони от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през 2018-а година – на троен скок и на спортна стрелба.

Награждаването ще стане в началото на сесията.

На заседанието ще бъде обсъден  отчетът за изпълнението на концесионните договори на общината. Ще се гласува и концесията за стадион „Тодор Диев“ в Кючука. Освен това съветниците ще обсъждат и предложение издигане на кандидатурата на Пловдив за Световното първенство по гребане за юноши през 2021 г., Световно първенство за младежи до 23 г. през 2022 г., Кръг от Световна купа по гребане през 2023 г. и Международно първенство през 2024 г.

Подобни статии

Top