Награждават спасителите на децата, спасени при водопада край Карлово

Трите момиченца, които вчера бяха спасени от двама смели карловци и полицията, са преживели истински кошмар.

12-годишните деца тръгнали от домовете си в Карлово да се разходят към водопада Сучурум. Те се качили по екстремна пътека, която се намира над водопада.

Спасиха три деца в Карлово

Разследващи обясниха пред БЛИЦ, че ученичките си играели в коритото над водопада, там било сухо и нямало вода. В един момент обаче придошла много вода и отнесла надолу към водопада най-дребничкото дете. В този момент, докато падало, го видели двама млади мъже от Карлово – на 29 и на 30 години

Без да се замислят, те скочили във водата и извадили ужасеното момиченце. То казало телефона на майка си, която били извикана. В това време дошла и полицията.

Притеснената майка споделила, че някъде нагоре трябва да има още две момиченца.   Полицаите претърсили района над водопада, треперещи, мокри и изплашени до смърт, открили останалите две ученички. Мъжете веднага свалили полицейските си якета и загърнали с тях треперещите деца.

До късно снощи с момичетата работиха психолози. Спасителите на първото дете и полицаите, които са спасили другите две, ще бъдат наградени.

Днес в 16 часа в полицията в Пловдив ще бъдат оповестени подробности по случая, в който Карлово се размина с тройна трагедия.

Подобни статии

Top