Награждават Спортист на Пловдив за 2019 тази вечер в „Колодрума“

Кануистът Ангел Кодинов и плувецът Йосиф Миладинов фаворити за голямата награда

Ежегодната церемония по награждаване на най-добрите спортисти на град Пловдив за 2019-а година ще се проведе тази вечер от 19:00 часа в зала „Колодрума“. В класацията участват са общо 40 спортисти, номинирани от спортните клубове и оценени от жури, съставено от спортни журналисти.  Ще бъдат отличени и трима в категорията „Млади спортни таланти“.

Сред фаворитите са кануистът Ангел Кодинов, който тази година спечели сребърен медал на Световното първенство по кану-каяк за мъже и жени, както и бронз и сребро на Европейското първенство за младежи.

Плувецът Йосиф Миладинов също с отлични шансове за голямата награда. Състезателят на Плувен клуб „Младост“, който живее и тренира в Швейцария, спечели второ място на Европейското първенство по плуване за юноши в дисциплината 100 м. делфин и трето място на Световното първенство по плуване за мъже и жени в дисциплината 50 м. делфин. Той подобри и редица национални рекорди.

Отлични резултати имаме и в аеробиката, в бойните спортове, в спортната стрелба, в леката атлетика, в авиомоделизма и в шахмата.

Миналата година Спортист на Пловдив стана каратистът Валери Димитров.

Подобни статии

Top