Наим може да остане парализиран!

Джобният Херкулес е бил приспан заради мозъчен кръвоизлив след като на 6 октомври му присадиха черен дроб

Министърът на здравеопазването на Турция Ахмет Демиржан лично е посетил трикратния олимпийски шампион Наим Сюлейманоглу в болницата в събота. Именно след визитата на министъра се появи информацията, че най-великият щангист за всички времена е получил мозъчен кръвоизлив и може да остане парализиран. Според Демиржан извънредната ситуация вече е овладяна от лекарите.

„Той е в скъпоценните ръце на най-добрите доктори. Наим няма проблеми с черния дроб след извършената трансплантация. Той е бил приспан за известно време, за да му бъде приложено друго лечение. Това се наложило заради лек мозъчен кръвоизлив. Сега показанията му са добри. Няма нужда от нова хирургическа намеса. Проблеми с черния дроб няма, но се е е наложило да бъе лекуван заради другия възникнал проблем. Медицинските грижи и лечението продължават. Надявам се, че Наим ще преодолее тези проблеми и в идните дни ще бъде изписан от болницата като излекуван човек“, заяви Демирджан, цитиран от БТВ.

Проф. д-р Камил Ялчин Полат, който лично се грижи за Наим Сюлейманоглу, очаква подобрение на състоянието на легендарния щангист след трансплантацията и последвалия мозъчен кръвоизлив.

„Надявам се това да не се повтори. Няма проблем с другите органи. Не се нуждае от операция, кръвоизливът е овладян. Предприели сме всички необходими мерки“, съобщи лекарят.

Припомняме, че в края на септември Наим Сюлайманоглу бе приет по спешност в болница заради тежка чернодробна цироза. На 6 октомври му бе извършена чернодробна трансплантация.

Подобни статии

Top