Наим Сюлейманоглу излезе от кома, вече е контактен

Турският спортен министър е посетил лично легендата на българските и турските щанги в болницата

Турските медии рапространиха добри новини за състоянието на Наим Сюлейманоглу. Както е известно, Джобният Херкулес е в интензивното отделение на болница в Истанбул заради чернодробна недостатъчност, в резултат на  което изпадна в кома, като се нуждае от спешна трансплантация.

„Сюлейманоглу беше приет в болница първо преди 15-20 дни, а след това преди два дни. Оплакванията са от хронични чернодробни проблеми. От вчера е в интензивното отделение, вече не е в кома. В момента можем да съобщим добри новини. Има подобрение. Тази сутрин той говори с нас, отговаря на въпроси ни. Не получава някаква изкуствена респираторна или сърдечна помощ“, разкри Мехмет Емин Гюнеш – главният лекар на болницата.

„Продължаваме да следим нивата на чернодробните ензими. Ако състоянието на пациента е добро, ще продължим с лечението. Вчера беше мното тежко, но днес е по-добре. Това е добра новина. Да, той има чернодробна недостатъчност и се нуждае от трансплантация“, допълни лекарят.

Спортният министър на Турция Осман Ашкън Бак снощи е посетил лечебното заведение, за да се запознае със състоянието на Наим Сюлейманоглу.

„Наим е много важен спортист за турската нация. Ситуацията му е сериозна. Следим какво се случва и информираме президента. Важно е да помогнем на Сюлейманоглу. Правим всичко възможно“, допълни турският спортен министър.

На страницата на Наим във Фейсбук вече има много призиви как турската нация трябва да намери един черен дроб за легендата.

Подобни статии

Top