Наказаха Кобрата за 6 месеца, ще мине и курс за сексуални посегателства (ВИДЕО)

Атлетическата комисия на щата Калифорния обаче отхвърли жалбата на румънеца Богдан Дину

Атлетическата комисия на щата Калифорния наложи конкретно наказание на българския боксьор Кубрат Пулев във връзка с придобилата широка популярност целувка с репортерката Джени Суши, чието истинско име е Дженифър Равало, съобщи gong.bg.

От спортния ръководен орган на американския щат решиха лицензът на Кобрата в Северна Америка да бъде отнет до 23 септември или иначе казано – 6 месеца от датата на целувката. Дотогава той има срок да завърши два обучителни курса във връзка със сексуалните посегателства (вторият от които специално насочен спрямо жените в медиите). Освен всичко друго софиянецът трябва да заплати глоба от 2500 щатски долара. На 22 юли Пулев ще трябва да се яви отново пред комисията и да представи доказателства за приключването на наложения вече курс. Ако той се справи успешно с тази задача, 6-месечното наказание може да бъде редуцирано.

Ако Пулев по някакъв начин не изпълни указаните му действия, наказанието автоматично придобива 12-месечен характер и бива придружено от допълнителни глоба от 2500 долара. Друго изискване, с което българинът трябва да се съобрази, е, че когато Пулев кандидатства за възстановяване на боксовия си лиценз, той трябва да го стори задължително пред Атлетическата комисия на Калифорния, преди да търси лиценз пред която и да е друга щатска комисия.

При каквото и да е било бъдещо провинение от подобен характер, Пулев ще бъде лишен до живот от правото да се боксира в пределите на щата Калифорния. В САЩ обаче съществува практиката независимите една от друга комисии да уважават решенията на останалите, които членуват в Асоциацията на боксовите комисии.

Наказанието беше наложено с пълно единодушие при гласуването сред 7-членната комисия.

Макар да остана с отнет лиценз в рамките на шест месеца на територията на САЩ заради целувката си по устните на репортерката Джени Суши, Кубрат Пулев постигна и една победа пред Атлетическата комисия на щата Калифорния. Срещу него имаше и второ производство, този път от съперника му на 23 март Богдан Дину.

Румънецът твърдеше, че е бил нокаутиран след нечисти удари и от неговия щаб претендираха, че резултатът от тази среща трябва да бъде анулиран и двубоят да бъде изваден от боксовите досиета и на двамата. Но този път Атлетическата комисия отсъди в полза на Кобрата.

Според нейните членове, няма достатъчно основания да се заличи резултатът от тази среща и крайният изход от нея остава в сила. Анулиране можеше да се случи при един от три възможни сценария, описани в правилника на комисията:

1. Ако умишлен непозволен удар причини толкова тежка травма на потърпевшия боксьор, че той не може да продължи мача.

2. Ако умишлен непозволен удар причини травма на потърпевшия боксьор, но мачът продължи, то нанеслият удара състезател е лишен от две точки от актива си в този мач.

3. Ако умишлен непозволен удар причини травма на потърпевшия боксьор, но мачът продължи и всичко се е случило след 4-ия рунд, потърпевшият боксьор ще спечели с технически нокаут, ако до момента е водил в резултата.

Според Комисията нито един от тези три сценария не се е случил и затова няма нужда резултатът от мача да бъде променян. Така Кобрата остава с 27 победи в актива си и само една загуба, докато Дину продължава да е с 18 успеха и 2 поражения.

Подобни статии

Top