Наказаха учителката от пазарджишкото училище, накарала деца да плюят по съученик

Прокуратурата в Пазарджик е излязла с отказ за образуване на досъдебно производство

Окръжната прокуратура в Пазарджик е отказала да образува досъдебно производство, след като е разгледала материалите по проверката в пазарджишкото училище „Проф. Иван Батаклиев“.  Това съобщи окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов. Той обясни, че Районната прокуратура в Пазарджик е излязла с отказ за образуване на  досъдебно производство по случая. Отказът е бил обжалван пред окръжната прокуратура, но прокурорът, на когото се е паднала преписката си при електронното й разпределение, си е дал отвод.

Така случаят е бил изпратен на Апелативната прокуратура в Пловдив, откъдето са приели отвода на обвинителя и са върнали преписката за ново разпределение в Окръжната прокуратура в Пазарджик. Прокурорът, на когото се е паднала преписката е постановил отказ за образуване на досъдебно производство, като се е мотивирал с това, че става дума за морално укоримо поведение от страна на въпросната учителка. Част от материалите по преписката са изпратени на РУО – Пазарджик с препоръка да вземат административно отношение спрямо педагожката, добави Малинов.

От РУО поднесоха извинения на родителите

Шефката на РУО – Пазарджик Валентина Кайтазова заяви, че съжалява за случилото се и поднася извиненията си на родителите на детето. „Недопустимо е подобно поведение от страна на учителката. Има друг начин и друг ред, по който децата да бъдат наказвани”, подчерта Кайтазова, но уточни, че РУО няма правомощия да наказва педагожката.

1 2

Подобни статии

Top