Наказват шофьор от Бърза помощ в Пловдив, бил без маска при прием на пациент

Няма заразени служители на ЦСМП-Пловдив с COVID-19

Шофьор от Бърза помощ в Пловдив ще бъде наказан, тъй като е бил без предпазна маска на обществено място при транспортиране на пациент, съобщи пред БНТ тази сутрин зам.-началника на Центъра за спешна медицинска помощ в града д-р Димитър Христозов. Шофьорът е бил сниман от очевидци, а снимката му без маска бе разпространена в интернет.

„Бях информиран за публикацията, взел съм писмени обяснения от колегата, ще бъде наказан. Случката е станала на обществено място, взели са човек, на когото му е прилошало. Това е шофьорът, лекарят е бил отзад с маска“, поясни д-р Христозов.

Той съобщи, че от всички изследвани до момента служители на ЦСМП-Пловдив няма нито един случай на заразен с коронавирус. Припомняме, че масовото изследване на работещите в Спешна помощ в града под тепетата започна след положителния тест за COVID-19 на лекар от ЦСМП.

До момента са изследвани повечето от всички 110 служители, остават още 8, посочи д-р Христозов. По думите му има вероятност заразеният лекар, който вече 17 дни не е на работа, да се е заразил извън работното си място, тъй като няма информация преглежданите от него пациенти да са позитивни.

Снимка: trafficnews.bg

Top