Намалиха гаранцията на д-р Кръстев на 10 000 лв.

И по-малка сума щяла да обслужи досъдебното производство

Пловдивският районен съд намали паричната гаранция на д-р Георги Кръстев, който бе обвинен в документна измама, от 30 000 на 10 000 лева. Това съобщиха от Районния съд в Пловдив. Определението е постановено от съда в закрито заседание днес и е окончателно.

Д-р Георги Кръстев пред съда: Много трудно се доказва невинност

Съдът намери, че този размер в максимална степен би обслужил целите на мерките за неотклонение, без същевременно прекомерно и непропорционално да се засягат правата на обвиняемото лице.

Припомняме, че уважаваният пловдивски ортопед бе обвинен в това, че е изготвил 47 болнични листа за временна неработоспособност на 10 лица, като по този начин съзнателно е дал възможност на собственика на фирмата „ДЖИ ЕФ ТИ – България“ ЕООД Стефан Грозев да източи 36 310,64 лв. от фонд Държавно обществено осигуряване /ДОО/, собственост на Националния осигурителен институт /НОИ/, като причинената имотна вреда е в големи размери.

Професия „болен“: Ето как фирма в Пловдив е източвала фонд „ДОО“ на НОИ с фалшиви болнични (ВИДЕО)

На нарочна пресконференция районната прокуратура под тепетата обяви, че общата сума, която е източена от фонда е за близо 130 000, но засега има доказателства само за тази.

Миналия петък д-р Кръстев бе отстранен от длъжността председател на лекарската комисия в ДКЦ-1, която е издавала фалшивите болнични листове. Засега все още няма информация бизнесменът Стефан Грозев да е открит. Той е обявен за общодържавно издирване.

Подобни статии

Top