Намалиха присъдата на моторист за сблъсък с две жертви – деца

ВКС измени наказанието на 5 години лишаване от свобода

ВКС намали наказанието на водач, причинил смъртта на две деца.

Присъдата в размер на 7 години лишаване от свобода и 9 години лишаване от право да управлява МПС спрямо Ангел Б. на 27 години, постановена от Окръжен съд – Пловдив и намалена на 6 години лишаване от свобода и 8 години лишаване от право да управлява МПС от Пловдивския апелативен съд, е изменена като наказанието е намалено на 5 години лишаване от свобода и 7 години лишаване от право да управлява МПС, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив.

Ангел Б. е признат за виновен в това, че на 18 юни 2016 години е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на две деца – В. И. на 8 години и Н. И. на 6 години. Освен това Ангел е причинил телесни повреди на още двама души. Решението е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Според обвинителния акт във въпросния ден подсъдимият предложил на свой приятел да го закара до дома му в село Богданци с мотоциклета си „Ямаха“. Потеглили около 21.30 часа.

В същото време по същия път в посока от с. Милево за с. Поповица се движила каруца без светлоотразителни знаци и фенери. Каруцата била застигната от движещия се зад нея със скорост около 130.08 км/ч мотоциклет, управляван от Ангел Б. Поради високата скорост, както и поради неосветеността на каруцата, подсъдимият не успял да реагира и без да задейства спирачната система, ударил каруцата в задната й част. Въпреки оказаната им медицинска помощ, децата починали по-късно.

Подобни статии

Top