Намалиха присъдата на насилник, блудствал с 80-годишна баба

Вместо 15 години зад решетките, 18-годишният насилник ще лежи 12 години

Присъдата от 15 години лишаване от свобода спрямо 18-годишния Страхил Симеонов, постановена от Пловдивския окръжен съд и потвърдена от Апелативния съд е намалена на 12 години от Върховния касационен съд. Това съобщиха от пресцентъра на съд

Подсъдимият е признат за виновен в извършване на четири престъпления – блудство с 80-годишна жена, която е със 100 процентна инвалидност; противозаконно отнемане на лекия й автомобил „Мазда“; кражба на парите на пострадалата  и  грабеж на златните й накити.

Престъпленията са извършени в землището на  село Ахматово, близо до Садово, през периода  16 – 17 август 2016 година. Възрастната жена се е придвижвала с две патерици, но обвиняемият ги изхвърлил, отнел й златните накити, блудствал с нея, откраднал колата й и я изоставил на полето, от където тя е успяла да изпълзи до пътя едва на следващата сутрин. Намерили я отиващи на работа хора, които извикали линейка и полиция.

Мотивите на върховните магистрати за намаляване на наказанието са, че пловдивските съдилища правилно са отчели седемте осъждания на подсъдимия като отегчаващи обстоятелства, но не са взели предвид  като смекчаващи такива младата му възраст и  социалната му незрялост, обусловена от липсата на образование.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Подобни статии

Top