Намаляват приема в училищата в Пловдив, за да учат на една смяна

В Пловдив 28 училища са на двусменен режим.

Намаляват приема на ученици в някои училища за следващата учебна година, за да може учениците да учат в една смяна. Това заяви зам.-кметът по образование Стефан Стоянов днес пред журналисти.

По думите му община Пловдив започва изпълнението на 9-годишната програма на Министерство на образованието за привеждане на всички училища към обучение на една смяна.

В Пловдив 28 училища учат на двусменен режим.

„През последните 6 месеца водим редовни срещи с представители на Регионалния инспекторат по образование, отдел „Образование“ на Община Пловдив и директорите на училища за изграждане на конкретен план за изпълнение на изискванията на Министерство на образованието и науката“, съобщи Стоянов. Той припомни, че до края на седмицата ще бъде утвърден държавният план-прием за след 7-и клас.

Пет училища все още не са готови с разчетите

По думите му в пет средни училища в под тепетата – СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „Св. Патриарх Евтимий“, СУ „Пейо Яворов“, СУ „Паисий Хилендарски“ и СУ „Найден Геров“, се водят финалните разговори с директорите за конкретен план за преминаване на едносменен режим, като е необходимо да се намали приемът.

Според зам.-кмета до края на седмицата ръководството на всяко училище трябва да предостави ясен график с броя на паралелките си, както и на приема за следващата година.

„В Пловдив има достатъчно места за всички деца в 51 общински училища, 14 професионални и частни гимназии“, посочи кметът Иван Тотев.

1 2

Подобни статии

Top