Намерени са парите от пощенския клон в Катуница

Задържан е криминално проявен мъж на около 35 години

Парите, откраднати от пощенския клон в Катуница вече са открити. Това съобщи bTV тази сутрин.

Откраднатите 3000 лева, които били част от парите за пенсии, били намерени в къща в селото. Задържан за обира е и 35-годишен мъж, който е криминално проявен. Крадецът е стар познайник на полицията, но има дребни провинения. Последно е откраднал телевизор в пенсионерски клуб. Върнал го е след като му показали записите от камерите, пише БНТ. Все още не е ясно ще бъде ли задържан и още един човек.

Според БЛИЦ това е  Васил Николов – Рупеца от Катуница. Торбата с парите задигнати от пощата е намерена в негови приятели. Рупеца си е осигурил алиби като след обира е отишъл на разпивка с други мъже.

„Задържаха го 4-ма полицаи. Мъжът се казва Васко. Нормален човек е, даже ми е работил“, разказва Георги Толев от с.Катуница.

„Задържаното лице е местен човек. Предполага се, че не е бил сам. Имало е хора в пощата, те са стресирани. Стрелял е в краката на хората, които са били в предверието на пощата.До стрелбата се е стигнало, защото служителката е отказала да даде парите“, заяви кметът на с Катуница Красимир Юруков.

Арестуваха двама за грабежа в пощата в Катуница

Припомняме, че БЛИЦ съобщи снощи, че за въоръжения грабеж са задържани двама души на около 30 години, като извършителят бил от пловдивско село, а другият – помагач на извършителя – от Катуница. Информацията обаче не бе потвърдена от полицията пред DCNEWS.

Очаква се днес да се проведе брифинг на полицията и прокуратурата за грабежа.

Екшън в Катуница: Въоръжен нахлу в пощата и ограби 3 бона

Тази сутрин пред bTV очевидецът Иван Станков отново разказа за случая. Той обясни, че се разминал на входа на пощата с нападателя, който държал торба и пистолет и дори му направил път, за да влезе в пощата.

„Имаше още едно момче, което беше до касиерката, коагто влязох вътре, беше до касиерката“, посочи Станков. Той допълни, че според разказа на жената грабителят не я е заплашвал, а само стрелял веднъж и поискал парите.

Свидетел на въоръжения грабеж в Катуница разказа за обира

Пощаджийката повикала полиция, а ченгетата пристигнали за не повече от десетина минути, каза още Станков. След като говорил със служителката, той излязъл навън и тръгнал след нападателя, с идеята да покаже на полицаите накъде е тръгнал.

От „Български пощи“ съобщиха, че след като приключат огледите ще бъде направена ревизия и пенсиите на хората ще бъдат изплатени.

Подобни статии

Top